STORAGE, PICKING & MATERIALS HANDLING

Transportsysteem over meerdere etages bij ScooterSelex BV

05-01-2018

Afgelopen weken heeft Pacoma Systems een transportsysteem geïnstalleerd bij de klant ScooterSelex BV te Purmerend.

Het bedrijf

ScooterSelex BV  (ook Easyparts.nl)  is een groothandel in scooteronderdelen en biedt complete productlijnen aan bedrijven in de branche. Voor deze klant heeft Pacoma Systems het magazijn mogen voorzien van een intern transportsysteem. Het transportsysteem transporteert kunststof bakken over vier etages. Per etage is een picklocatie gerealiseerd voor de in- en uitslag van goederen. De bakken worden door het transportsysteem automatisch naar de juiste locatie getransporteerd.

Tijdwinst

Met dit transportsysteem versnelt de klant de inslag en het picken van orders. In de oude situatie moest de inbound en outbound naar, en van de verschillende etages met een goederenlift worden gedaan. Dit was arbeidsintensief en tijdrovend, in de nieuwe situatie verplaatst de medewerker zich niet door het pand, maar de bak met goederen! Met behulp van het transportsysteem heeft de klant het aantal uitgaande orders aanzienlijk verhoogd. Het transportsysteem verdient zichzelf op deze manier snel terug.

Verticaal transport

Het verticaal transport van bakken naar de etages gebeurt met twee prorunner mk5 continuliften, welke door Pacoma Systems zijn geïntegreerd in het ontwerp. Onderstaande tekening geeft een principeschets van een gedeelte van het transportsysteem weer. Aan de linker zijde (in groen weergegeven) de continulift welke het transport voorziet tussen de drie etages en de begane grond, aan de rechterzijde de continulift welke het transport voorziet tussen de tweede en derde etage.

Transportsysteem verdiepingen

Rollenbanen

Het systeem is opgebouwd uit rollenbanen, welke Pacoma Systems al méér dan 15 jaar voorziet bij diverse klanten. Het systeem wat bij ScooterSelex BV is geplaatst bevat ruim 230 meter rollenbaan! Deze bestaan uit lineshaft rollenbaan, motorised roller rollenbaan en zwaartekracht rollenbaan. Naast de rollenbanen is ook gebruik gemaakt van een bandtransporteur. Deze bandtransporteur transporteert automatisch lege bakken terug het systeem op richting de verschillende pickzones.

 

Pacoma
icon One-stop-shop voor totaaloplossingen
icon Top kwaliteit en kennis in eigen huis
icon Optimale service en garantie
icon Actief met innovatie en duurzaamheid

Wil je niets missen?

Meer informatie of een offerte?

Bel +31(0)416 540 691 of stuur een e-mail naar info@pacomasystems.com

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.