STORAGE, PICKING & MATERIALS HANDLING

RVS Transportsysteem KLM Catering Services Schiphol

15-04-2018

Afgelopen week heeft Pacoma Systems een RVS (roestvast staal) transportsysteem opgeleverd bij de klant KLM Catering Services te Schiphol. Het RVS transportsysteem is ontworpen voor het transport van bakken, gevuld met lege embalage welke vies uit het vliegtuig komen.

Klantvraag

Meer dan 15 jaar geleden heeft Pacoma Systems een transportsysteem geïnstalleerd bij KLM Catering Services te Schiphol. Het systeem heeft 15 jaar lang 23 uur per dag gedraaid, visueel gezien was het tijd voor vernieuwing! In nauwe samenwerking met de klant en ergonoom zijn de wensen in kaart gebracht. Dit resulteerde in een ergonomisch, werkbaar en geluidsarm ontwerp van het nieuwe transportsysteem. Het oude transportsysteem vertoonde visuele slijtage omdat dit geen roestvast staal betrof, het nieuwe transportsysteem is daarom uitgevoerd in volledig RVS.

Werking RVS transportsysteem

De bakken worden vanuit de trolley welke uit het vliegtuig komt geplaatst op de RVS rollenbaan. De éérste RVS rollen van de RVS rollenbaan zijn bekleed met rubber, dit om een geruisarme werkomgeving te creëren. Na het plaatsen van de bak op de RVS rollenbaan, wordt deze getransporteerd richting het RVS spoelstation. Om een geruisarme bufferfunctie te creëren voor het RVS spoelstation is gebruik gemaakt van een RVS motorised roller rollenbaan. Deze RVS motorised roller rollenbaan zorgt voor een geaccumuleerd transport van bakken, deze raken elkaar niet tijdens het bufferen.

Nadat de bakken zijn gespoeld op het RVS spoelstation worden de schone bakken geplaatst op de RVS lineshaft rollenbaan. De bakken worden getransporteerd richting de pickzone, de bakken worden voorzien van nieuwe drinkwaren en geplaatst in de trolley. De trolley is nu klaar voor een nieuwe vlucht!

Installatie

Omdat vluchten 24/7 doorgaan draait het systeem om de bakken te bevoorraden ook door, de installatietijd is hierdoor ook minimaal. De wens van de klant was dat dit in één avond en nacht uitgevoerd werd. Het nieuwe RVS transportsysteem is daarom ook in één avond en nacht omgebouwd!

 

 

 

Pacoma
icon One-stop-shop voor totaaloplossingen
icon Top kwaliteit en kennis in eigen huis
icon Optimale service en garantie
icon Actief met innovatie en duurzaamheid

Wil je niets missen?

Meer informatie of een offerte?

Bel +31(0)416 540 691 of stuur een e-mail naar info@pacomasystems.com

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.