STORAGE, PICKING & MATERIALS HANDLING

Scooterselex

Het bedrijf

ScooterSelex BV  (ook Easyparts.nl)  is een groothandel in scooteronderdelen en bied complete productlijnen aan bedrijven in de branche. Voor deze klant heeft Pacoma Systems het magazijn mogen voorzien van een intern transportsysteem. Het transportsysteem transporteert kunststof bakken over vier etages. Per etage is een picklocatie gerealiseerd voor de in- en outbound van goederen. De bakken worden door het transportsysteem automatisch naar de juiste locatie getransporteerd.

Tijdwinst

Met dit transportsysteem versnelt de klant het picken van orders. In de oude situatie moest de inbound en outbound naar de verschillende etages met een goederenlift worden gedaan. Dit was arbeidsintensief en tijdrovend, in de nieuwe situatie verplaatst de medewerker zich niet door het pand, maar de bak met goederen! Door het transportsysteem heeft de klant het aantal orders wat de deur uitgaat met een hoog percentage verhoogt. Het transportsysteem verdiend zichzelf dus op deze manier terug.

Verticaal transport

Het verticaal transport van bakken naar etages gebeurd met twee liften, welke door Pacoma Systems zijn geïntegreerd in het ontwerp. Naast het ontwerp zijn deze continuliften ook geplaatst en voorzien van bekabeling en slimme besturing. Onderstaande tekening geeft een principeschets van het transportsysteem weer. Aan de linkse zijde (in groen weergegeven) de continulift welke het transport voorziet tussen de drie etages, aan de rechterzijde de continulift welke het transport voorziet tussen de tweede en derde etage.

Rollenbanen

Het systeem is opgebouwd uit rollenbanen, welke Pacoma Systems al méér dan 15 jaar voorziet bij diverse klanten. Het systeem wat bij ScooterSelex BV is geplaatst bevat ruim 230 meter rollenbaan! Deze bestaan uit lineshaft rollenbaan, motorised roller rollenbaan en zwaartekracht rollenbaan. Naast de rollenbanen is ook gebruik gemaakt van een bandtransporteur. Deze bandtransporteur transporteert automatisch lege bakken terug het systeem op richting de verschillende pickzones.

Pacoma
icon One-stop-shop voor totaaloplossingen
icon Top kwaliteit en kennis in eigen huis
icon Optimale service en garantie
icon Actief met innovatieve en duurzaamheid

Meer informatie of een offerte?

Bel +31(0)416 540 691 of stuur een e-mail naar info@pacomasystems.com

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.